To av Energisenterets eiere, Eidsiva Energi og Gudbrandsdal Energi, går sammen med det tyske energiselskapet Stadtwerke München for å få opp vindmølleparken på vestsiden av Osensjøen i kommunene Trysil og Åmot.

I august ble det endelig klart at Raskiftet vindkraftverk skal bygges ut. Prosjektet så dagens lys allerede i 2010, men først da en erfaren industriell partner kom på banen, kunne det realiseres.

– Dette er en merkedag for produksjon av fornybar energi i Innlandet. I og med at det er første gang Eidsiva Energi og Gudbrandsdal Energi bygger ut et vindkraftprosjekt, er vi svært fornøyd med å ha fått med oss Stadtwerke München, som er en solid og langsiktig industriell aktør med erfaring fra utbygging og drift av vindkraftverk, sier konsernsjef Øistein Andresen i Eidsiva Energi og konsernsjef Bjarne Slapgard i Gudbrandsdal Energi til austri.no

Vindkraftverket vil gi omlag 370 gigawattimer (GWh) fornybar kraftproduksjon i året, noe som tilsvarer årsforbruket til omlag 18 500 husstander. For å sammenligne med vannkraft: Hunderfossen Kraftverks produksjon tilsvarer årsforbruket til omlag 30 000 husstander.

Etter planen skal 31 vindturbiner settes i drift vinteren 2018/2019. Totalt investeres det over 1,4 milliarder kroner i prosjektet som bør realiseres innen utløpet av elsertifikatordningen i 2021.

Elsertifikater er en ordning mellom Norge og Sverige som skal bidra til å øke produksjonen av fornybar energi innen år 2021. Elsertifikater tildeles nye kraftverk eller oppgraderinger av eksisterende kraftverk som medfører varig produksjonsøkning.

Eidsiva Energi og Gudbrandsdal Energi eier 20 prosent hver av Austri Raskiftet, de resterende 60 er det Stadtwerke München (SWM) som innehar. Det tyske selskapet er heleid at München by og er Tysklands sjette største energiselskap. Som resten av Tyskland forøvrig, satser også SWM stadig mer på fornybar Energi.

Visste du at Tyskland er størst både på vind- og solenergi i Europa?


0 Comments

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.