VRsmart eis

Norges første egenutviklede VR-opplevelse til et stort publikum finner du i Energisenteret i Hunderfossen Familiepark.

VRsmart, som utstillingen heter, bygger på VR-teknologi, altså virtuell realitet, og handler om energieffektivitet, fornybar energi, smarthusteknologi, klima og miljø. Du skal rett og slett gjøre kloke valg for å være mest mulig bærekraftig. Opplevelsen er unik i Skandinavia, det finnes ikke andre steder som tilbyr egenutviklet VR til et så stort publikum.

En skulle tro man må til Japan eller USA for å lage en slik opplevelse, men da får du tro om igjen. Dette er utviklet i Gjøvik av firmaet VIXEL, som foruten VR, også holder på med Mixed Reality (MR), og Augmented Reality (AR).

Og for å gjøre samarbeidet i Innlandet komplett,  har vi med et firma fra Hamar. Det prisbelønte Making View, kanskje mest kjent for jobber de har gjort for større amerikanske selskaper som Red Bull og Youtube er også med. Dermed er alle de tre mjøsbyene godt representert i samarbeidet.

Det viktigste prinsippet til Energisenteret, som er et opplevelesessenter for vannkraft og andre fornybare energikilder, er lek og lær-prinsippet. Det vil si at en ved å leke også lærer noe.

Med VRsmart står de nå godt rustet til å motta omtrent alle 7. og 10.trinns elever i Innlandet fra høsten av. Men før den tid skal nærmere 150.000 gjester fra Hunderfossen Familiepark få muligheten til å prøve seg.

Foruten å sette på plass hunderfossdemninga slik at det blir strøm i området, skal man også bygge en smarthytte. Isolasjon, luft til vann-varmepumpe, styringssystem og det som tenkes kan, skal monteres i hytta, som du forøvrig kan bevege deg inni. Det føles helt ekte.

Siden en befinner seg i Hunderfossen, føles det helt naturlig at man også har et underholdningselement i opplevelsen; Nemlig at trollet har rømt fra parken! Du må finne trollet slik at barna i familieparken ikke blir skuffet og lei seg. Klarer en å finne trollet, samtidig som en gjør alle de grønne oppgavene en blir satt til å gjøre, så får du en høy vurdering og blir kåret til en energihelt.

For å gjøre opplevelsen komplett er det også lagt inn en virtuell varmluftsballong ferd over Hunderfossen. Her kjenner en virkelig på høydeskrekken, for selv om du vet at det ikke er ekte klarer du ikke å «lure» deg selv til at dette ikke er ekte.

Disse har bidratt til å gjøre VRsmart mulig:

 

[gs_logo]

0 Comments

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.